Cursus ‘Je kunt je leven helen’

Deze cursus is gebaseerd op de filosofie van Louise Hay, zie het kopje ‘Louise Hay’ voor meer informatie over deze filosofie.

Het doel van de cursus is dat je je bewust wordt van je eigen gedachtewereld, dat je in gaat zien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gedachten, de gevoelens die hier uit voort komen en het gedrag wat je dan vertoont. Je kunt inzien dat de mensen om je heen en de situaties waar je in terecht komt een spiegel zijn van je eigen gedachten en overtuigingen.

De cursus leert je:

- te werken met je gedachtenkracht

- jezelf te accepteren hoe je bent

- emoties en blokkades los te laten

- belemmerende patronen te doorbreken

- je eigen grenzen aan te geven

- positiever te denken

De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten van 2˝ uur. Elke les heeft zijn eigen thema, zoals herkennen van patronen, omgaan met angst, gezondheid, omgaan met weerstand, omgaan met boosheid. Tijdens de cursus wordt het boek ‘Je kunt je leven helen’ doorgewerkt. Er wordt gewerkt met bijvoorbeeld huiswerkopdachten, oefeningen, visualisaties en het zoeken van affirmaties die precies bij jou passen. Het is een heel praktische cursus, je leert om te gaan met de kracht van je gedachten en hoe je daar concreet mee kunt werken in het dagelijkse leven. De groep zal uit maximaal 6 personen bestaan. In de groep luisteren we naar elkaar en we respecteren elkaar. Jij bent welkom!

De kosten voor deze cursus zijn € 199,-. Dit is inclusief lesmateriaal, maar exclusief het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay. Je kunt het boek voor aanvang van de cursus bij Esmeralda kopen.